Tango & Vinos - den bedste vinbar & restaurant I Indre By, København

Nina Stark Kvartet

Nina Stark Kvartet

2323439D-7443-4F3C-99A4-FA17C0A522FF
time 7:00 pm

June 29, 2022

Nina Stark er en upcoming jazzsangerinde, som på meget kort tid har fået vind i sejlene, og er nu på vej på sin første tur. Nina tager på tur med musikerne Carsten Svanberg på piano, Kristian Crone på trommer, Niels Wilhelm Knudsen på kontrabas, og når rundt i hele landet.
Carsten Svanberg er uddannet i Amsterdam, og har senere hen boet et Dubai, hvor han arbejdede som professionel musiker.
Kristian Crone er optaget på det verdenskendte collage Musicians Institue i Hollywood, og har i de sidste 10 år levet af at spille, og undervise som professionel musiker.
Niels Knudsen har med sin kontrabas skabt sig en musikalsk karriere, og er nu i centrum af den danske jazzscene.

Debutplade:
“Den danske jazzsangerinde Nina Stark (f. 1990) udgav sit debutalbum ’Organic’ d. 17/11-2021.
På albummet har Nina samlet en række prominente danske jazzmusikere i alle aldre (OleKock Hansen, Mathias Heise m.fl.), som tilsammen har skabt et naturligt, nærværende og ærligt lydunivers, hvor Ninas egne kompositioner og fortolkninger skaber et musikalsk hele med plads til både eftertænksomhed, samt en helt ufortyndet og umiddelbar kærlighed til jazzens store bagkatalog.
Albummet er et seriøst udspil fra en ung sangerinde med meget på hjerte, som med sin stærke vokal og ærlige tekstunivers på omfavnende vis tryllebinder både lyttere og publikum.‘Organic’ indeholder egne kompositioner skrevet i samarbejde med Susanne Ørum og enkelte fortolkninger af standarder. I sange som ‘End of June’ står den smukke og sparsomme instrumentering (bas/vokal) i smuk kontrast til lyrikken, hvor meget er på spil. En anden original komposition, ‘Song of a Bird’ illustrerer både Ninas og resten afkvartettens dynamiske lydunivers og bekræfter virkelig at jazz er en ‘holdsport’ med plads til veludførte og umiddelbare solistiske passager fra flere af bandmedlemmerne.
Lyduniverset er nordisk, enkelt, ekvilibristisk og delikat – som lytter har man en helt klar fornemmelse af at være i godt selskab. Stilistisk er der helt klare paralleller til Lisa Nilsson og Monica Zetterlund.
På albummet har Nina Stark allieret sig med Ole Kock Hansen, Thomas Ovesen (kontrabas), Jonas Johansen (trommer) – og derudover møder vi Jesper Bodilsen (kontrabas), Mathias Heise (mundharmonika), Arvid Nielsen (vokal) og med Susanne Ørum som producer.

entré i koncertområdet 120 DKK per person