Tango & Vinos - den bedste vinbar & restaurant I Indre By, København

Jacob Artved & Jeppe Gram BIG 5

Jacob Artved & Jeppe Gram BIG 5

unnamed
time 7:00 pm

July 14, 2018

Trommeslager Jeppe Gram har sammen med guitaristen Jacob Artved dannet en ny jazzkvartet som tæller flere af den danske jazzscenes unge og toneangivende musikere. Unge musikere der uden tvivl vil lyse stærkere og stærkere på den danske jazzhimmel i årene som kommer fremover. Jacob Artved er sammen med Oilly Wallace og Anders Fjeldsted en del af den nye jazzgeneration, som primært finder inspiration i 60 ́ smukke, potente og sanseudvidende udtryk.
Dermed bringer de noget friskhed og noget aktualitet ind i den musik, som ellers sagtens kunne ende med at fremstå fastfrosset og museumsagtig.En yderligere vigtig ingrediens i gruppens lyd er trompetisten Tobias Wiklund, som med sit fantastiske og multifaceterede spil fuldender billedet af en ny supergruppe.
Jazzen lever her i bedste velgående. Og uden at vende ryggen til sit ophav!
Jeppe Gram, trommeslager og leder af utallige orkestrer gennem tiden, har fundet stor inspiration i disse yngre musikeres tilgang til den bebop-inspirerede musik, som han også selv har så stor erfaring med fra sit efterhånden mangeårige virke og arbejde på jazzscenen.
Jeppe har spillet med stort set alle de indflydelsesrige jazzmusikere fra den hjemlige scene, som længe har fungeret som eksponenter for 60 ́er-jazzens unikke lyd og natur. Af disse koryfæer kan nævnes Bent Jædig, Hugo Rasmussen, Jens Winther, Tomas Franck og Palle Mikkelborg, samt udenlandske kapaciteter som Benny Golson, Kirk Lightsey, George Garzone og Steve Coleman.
Det meste af kvintettens musik er skrevet af Jacob og Jeppe. Den er inspireret af Be Bop ́en og den musik, som udviklede sig i årene umiddelbart efter. Stemningsmættet og kompleks, men også til tider ret enkel og modal i sit udtryk. En stor inspiration er her Miles Davis ́ mange grupper og ikke mindst hans mangeårige samarbejde med komponisten og arrangøreren Gil Evans. Farverigt og svingende!

ENTRÈ 50 DKK

Line up:
Tobias Wiklund – trompet
Oilly Wallace – altsaxofon
Jacob Artved – guitar
Anders Krogh Fjeldsted – bas
Jeppe Gram – trommer